Scroll to top
© 2022, BHA by Jiu-Jitsu

Ne válasz harcművészeti iskolát, még ezt el nem olvastad!

Mire kell figyelnie a jó harcművészeti  iskola kiválasztásakor ?

Az ideális harcművészeti iskola megtalálása nem más, mint egy csodás bravúr.
Döntő fontosságú megválaszolni egy-két kérdést, hogy ki tudjuk választani a sajátos igényeinkhez a leginkább megfelelő iskolát. Az egyik  legfontosabb kérdés az, hogy;

Miért is akarunk harcművészetet tanulni?

A legtöbb iskola a küzdelemre összpontosít, amely lehetővé teszi, hogy teljes sebességgel, erővel lehessen küzdeni és versenyezni.  Sokkal nehezebben megtalálhatók a valós utcai harcra, több támadó és fegyver elleni hatékony technikákra koncentráló iskolákat.

Tehát kérdezd meg magadtól, hogy a fittséghez, önvédelmi ismeretek megszerzéséig akarsz-e versenyezni?

Az iskola tanításával képes leszel-e megvédeni magadat egy éles szituációban is?

  • Feltétlenül olyan iskolát keress, ahol a diákok biztonsága, egészsége az elsődleges szempont. Sajnos számos olyan iskola létezik, ahol a zúzódások, elszakadt izmok és törött csontok gyakoriak. Egyes iskolák, hogy milyen kemények a sérülésekkel büszkélkednek, erre kondicionálják a testet. Valójában ez csak a test öregedését segíti elő, növeli az ízületi gyulladás és más degeneratív egészségügyi problémák kialakulásának valószínűségét.
  • Döntő fontosságú, hogy olyan harcművészeti mesternél kell tanulni, aki nemcsak a harcművészetekben jártas, de tisztában van saját énjével is. Sajnos néhány oktató szándékosan sérüléstokoz, ha nem tud ellensúlyozni egy fizikai technikát, vagy egy kihívást jelentő kérdést.
  • Keress szakértelmet, minőségi oktatást! – Egyes iskolákban egyáltalán nem szabad kérdéseket feltenni az oktatónak. Kénytelen vagy pontos magyarázat, segítség nélkül edzeni gyakorolni.  Más harcművészeti iskolákban kérdezhetsz, de nem biztos, hogy megválaszolják a konkrét kérdéseket, esetleg érthetetlen válaszokat kapsz.  Pedig sokkal gyorsabban lehet előre haladni, amikor kérdéseket feltéve, jó válaszokat kapva áthidalhatod a hiányosságaidat. Ezért alapvető fontosságú, hogy olyan mesternél  tanulj aki törekszik arra, hogy önismeretedet, fejlődésedet folyamatosan növeld, és ö szintén szorgalmasan dolgozik a saját fejlődésén.
  • Feltétlenül olyan harcművészeti iskolában kell tanulni, amely segít megnyitni az elmédet, nem pedig bezárja. Ahogy haladsz a harcművészeti utadon , nyitottabbá kell válnod, kevésbé hajlamosra a harcra. A harcművészeti tudást csak fizikai szinten szabad, csak is végső megoldásként használható.
  • Óvakodj az olyan iskoláktól, ahol azzal dicsekednek, hogy a tanításuk, stílusuk minden másnál jobb. Tudatosan vagy tudat alatt az ilyen típusú attitűdnek való kitettséged feltételezi, hogy előítéleteket fejtsen ki más stílusokkal szemben. Végül ez gyengíti fogja az általános harcképességedet. Mivel kevésbé leszel hajlandó integrálni egy másik rendszer alapelveit gyengeségeid enyhítésére. Ha, más  rendszereket is ismersz jobban tudsz védekezni a lehető legkülönbözőbb típusú támadások ellen.

Az olyan harcművészeti iskola(dojo) megtalálása, amely képes megválaszolni a nehéz kérdéseidet és segít megérteni az összes mozdulat mögött meghúzódó “miért” -t nem könnyű feladat!

Ha, nem akarsz kísérletezni bátran ajánljuk a BHA képzéseit.

Gyere és győződj meg erről te is!

Látogass el a következő óránkra … regisztrálj a következő programunkra.

Related posts