Scroll to top
Copyright © 2021, BHA by Academy

A siker nyomokat hagy!

A siker nyomokat hagy, avagy hogyan modellezhetjük a sikert.

A siker elérésének legjobb és legbiztosabb módja az, ha egyszerűen modellezzük azokat, akik már sikeresek.  Keress valakit, aki a legjobb abban a kategóriában, műfajban vagy szakterületen, amelyben a legjobb akarsz lenni, és kövesd az ő nyomát. Ha figyelmesen követed az utat, akkor elkerülhetted, az előtted járok elkövetett hibáit…

Olvassuk el azok életrajzát, akiké válni akarunk, mint például Mark Cuban, Steve Jobs, Barbara Corcoran vagy Michael Jordan életrajzát?  Ezen emberek egyike sem adott át sikert közvetlenül és nem is hasonlíthatjuk magunkhoz. Sok esetben az egónk akadályozhatja meg, hogy teljes képességeinket elérjük, mert úgy gondoljuk, hogy nincs más tanulnivalónk.  Pedig egy életen át tartó tanulónak kell lennünk Azok az emberek akiket „sikeresnek” tartasz, nem jutottak el egyik napról a másikra, oda ahol most vannak. És nem csak szerencséjük volt…

A legsikeresebb embereknek meg kellett küzdeniük a helyzetükért, amelyben most vannak.

Mit tanultunk a sikeres emberektől?

A modellezést először ideggyógyászati tudósok alkották. Azt mondják, hogy mindannyian ugyanazokkal az alapelvekkel működőnk, ebből adódóan ugyanazokat az eredményeket érhetjük el, mint bárki más.  Más szóval, ha másoktól tanulunk, akkor kevesebb erőfeszítéssel érhetjük el a kívánt eredményt, mint azok, akik előttünk sikeresek lettek. A kutatásokból ugyanakkor az is kiderült, hogy a kemény munka legyőzi a tehetséget. A kemény munka a siker kulcsa, és csak azért, mert valaki hihetetlenül intelligens, még nem jelenti azt, hogy automatikusan egy vagyon 500 vállalat vezérigazgatója lesz. Fő jellemvonásuk, hogy rugalmasak.

Sokszor az átlagemberek elakadnak a nehézségektől és  negativitástól, de a milliomosok átélik ezeket a próbákat, és erősebben jönnek ki, mint korábban. Tanulnak a hibáikból és javítják gyengeségeiket.

A sikeres emberek megtanulják az önmotivációt.  Nincs szükségük arra, hogy valaki ösztönözze őket, vagy elmondja nekik, hogy sikeresek lesznek. Nincs szükségük arra, hogy valaki lökje őket, és mondja, hogy folytassák. A sikeres emberek leginkább támogató szószólói önmaguknak.

A sikeres emberek mindig készek tanulni.
Annyit akarnak tudni, amennyit csak lehetséges, és nem félnek beismerni, hogy nem biztos, hogy mindenben a legjobbak. És néha nem kell másokat modelleznie, hogy ihletet nyújtsanak neked.

Próbáld meg modellezni önmagadat!

Gondolj azokra az időkre, amikor úgy érezted mintha sikeres lennél, és próbáld átgondolni, hogy mi érte el ezt a sikert. Próbáld tükrözni ezt a viselkedést. Ha sikeres akarsz lenni, nem folytathatod tovább azt, amit csinálsz. A dolgoknak meg kell változniuk, neked is változnod kell!

Kezdje el ma, hogy megtud, milyen sikeres embereket szeretnél modellezni. Kövesd nyomdokaikat  és érd el a megérdemelt siker.

Remélem, segítettünk...

Látogass el a következő óránkra … regisztrálj a következő programunkra.

Hasznosnak találod weboldalunkat?

Kérlek, oszd meg, add tovább, hogy mások is tudjanak róla! Köszönöm!