Scroll to top
© 2022, BHA by Jiu-Jitsu

Önvédelem nőknek

ÖNVÉDELEM

Hatékony Önvédelem Nőknek

Női önvédelmi megoldások és tippek

A nők és lányok elleni erőszak súlyos társadalmi és emberi jogi probléma. Riasztó statisztikák számolnak be arról, hogy ma Magyarországon hetente legalább egy nő hal meg férje, élettársa brutális bántalmazása következtében, és minden ötödik nő kerül élete során olyan partnerkapcsolatba, ahol rendszeresen erőszakoskodnak vele.

Ezért van jelentősége azoknak a kezdeményezéseknek, amelyek felkészíthetnek elengedni a félelmeinket, hogy szembenézzünk és fellépjünk az erőszakkal szemben, amikor az elkerülhetetlen és szükséges.

Nők elleni erőszak és az önvédelem:

Az erőszaktól megvédeni nem tud sem a család, sem az iskola, sem az állami intézmények. Nem tanítanak meg a védekezésre sem. Egyre többünkben érik az a felismerés, hogy csak magunkra számíthatunk.

Tehát magunkat megvédeni, nem igazán az öklünkkel, hanem sokkal inkább a fejünkkel kell.

Remélem, segítettünk...

Egyszerű 6 tipp, hogyan védd meg magad, teljesség igénye nélkül:

Légy éber! Mindig tudd, mi zajlik körülötted! Gyorsabban reagálhatsz, és koncentrációs készséged is fejlődik, ha állandó figyelmet szentelsz a környezetedben zajló eseményeknek. Ha figyeled a környezeted, felismerheted a veszélyfaktorokat, és nagyobb eséllyel menekülhetsz el.

Kérj segítséget! Érdemes gyakorolni. Te elmered kiabálni magad egy lakatlan területen vagy forgalmas utcasarkon? Mivel a legtöbben úgy reagálunk a veszélyre, hogy lefagyunk, érdemes idejekorán levetkőzni gátlásainkat, álljunk neki, és ordítsunk.

Védd magad! Képzeletünkben rögzítsük, hogy az utolsó pillanatig higgadtak maradunk, szemtől szembe állunk a támadóval. Akadályozzuk meg, hogy beléphessen a személyes terünkbe, így soha ne álljunk be egy sarokba, legyen menekülési útvonalunk.

Minden használható! A táskánkban kallódó kulcs, aprópénz, ásványvíz, esernyő, üveg és mobiltelefon is fegyver. A leghatékonyabb önvédelmi eszköz, amit még a repülőgépre is felengednek a kulcsunk. Ugyanígy fegyverként használhatsz, bármit, ami a kezed ügyébe kerül, legyen az egy kő vagy fadarab.

Nyerj időt! Mivel nem tudod legyőzni a támadódat, a célod az, hogy időt nyerj a meneküléshez. Ezt sokféleképpen elérheted, hogy megzavard a támadót például zajt csapsz, akár a kulcsoddal, akár egy zacskóval, te pedig futsz.

Ne ragaszkodj! Egyrészről bármi, amink van, használható a harchoz, másrészről nem szabad semmihez sem annyira ragaszkodni, hogy harcoljunk érte. Az önvédelem elvei csak akkor alkalmazhatóak, ha az erőszak elkerülhetetlen. Menekülés közben is egyszerűen el kell dobni az akadályozó tényezőket, legyen az bármi is.

Remélem, segítettünk…

Látogass el a következő óránkra … regisztrálj a következő programunkra.

Hasznosnak találod weboldalunkat?

Kérlek, oszd meg, add tovább, hogy mások is tudjanak róla! Köszönöm!

Related posts