Scroll to top
© 2022, BHA by Jiu-Jitsu

Miért jó harcművészetet tanulni?

Miért jó harcművészetet tanulni?

Nagyon röviden a legfontosabb harcművészet tanulásának előnyeit.  megragadva.  A harcművészet tanulásának rendkívüli a személyiségformáló és képességfejlesztő  hatásai. Ezért mindenkinek ajánlott kortól és nemtől függetlenül harcművészetet tanulni. A harcművészeti, önvédelmi tudás a visszahúzódó típusú, kisebb szociális aktivitással rendelkező embereknek épp úgy ajánlott, mint azoknak, akik szeretnének valamilyen változást az életükben és hajlandók tenni is ez érdekében.

A rendszeres harcművészeti edzések segítenek kialakítani a gyors döntés és a lényeglátás képességét, amikre az élet minden területén igen nagy szükség van.  Az önvédelmi tudásunk által egy váratlan támadás esetén a másodperc törtrésze alatt tudunk dönteni és reagálni egy veszélyes szituációra. A védekezésünkben úgy kell meg találni a megfelelő megoldást úgy, hogy közben figyelembe vesszük a saját fizikai és lelki tényezőinket.

Új kihívásoknak leszünk kitéve a mozgáskoordináció szempontjából, ami rendkívüli módon fejleszti az ügyességet. Lényeges a test-test elleni küzdelem felvállalása, hogy megtanuljuk, a nyerni-veszíteni érzés kezelését, a saját erőnk megbecsülését; mindennek jelentős a személyiségformáló hatása.

A rendszeres harcművészeti edzés segít megakadályozni az elhízást, javítja az agyi tevékenységet, valamint nagy szerepet játszik a helyes testtartás kialakításában is. A jobb közérzetet, a nagyobb állóképességet, a test és lélek harmóniáját, az erősebb, aktív izomzatot, a szív és keringési rendszer jó teljesítőképességét, a csontritkulás kisebb mértékét, a tüdő, a légzés hatékonyságát, az izomtömeg és az izomerő növelését, a tökéletesebb testtartást.

Foglaljuk össze.  Ha szeretnéd, hogy testi és lelki fejlődésed kiegyensúlyozott legyen, érdemes rendszeresen harcművészeti edzésre járnod. Az edzés nem csupán erőnlétet, egészséges izomzatot fejleszt, hanem szellemi és szociális fejlődésedet is pozitívan befolyásolja. A rendszeres sportolás alapvető eszköze a személyiségfejlődésnek, és segít a helyes önképp kialakulásában. Az egészséges életmód szemléletét jobb minél előbb megtanulnunk és elsajátítanunk.

Látogass el a következő óránkra … regisztrálj a következő programunkra.

Hasznosnak találod weboldalunkat?

Kérlek, oszd meg, add tovább, hogy mások is tudjanak róla! Köszönöm!

Related posts