Scroll to top
© 2022, BHA by Jiu-Jitsu

Úton a csúcsra

Dale Carnegie igazi sikerember volt, aki jelentős vagyont szerzett, majd írói pályára lépett. Talán a leghíresebb művei a Sikerkalauz sorozat darabjai, vagy Carnegie hihetetlenül értékes tudást hagyott hátra, és ez vitathatatlan. Mondásai, bölcsességei mélyen bevésődtek a sikertanok tudorainak elméjébe, és ma is szerves alapját képezik minden tanításnak, ami csak a személyes felemelkedésről szól. Ő az, aki sok millió dollárt osztott szét titokban az emberek között, és senkinek nem dicsekedett el. Halála után meséltek e jótéteményekről azok, akik közel álltak hozzá. Carnegie szentül hitte, hogy ha kérkedés nélkül ad, akkor a sokszorosát kapja vissza az élettől. Azt hiszem, ahogy az életpályája is mutatja, ebben igaza volt. És még sok minden másban is.

Az egyik kedvencem tőle a következő 10 pont…

Csak ma boldog leszek. Hiszem, hogy Lincolnnak igaza volt: “a legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát, hogy az legyen”. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.

Csak ma megpróbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodok hozzájuk.

Csak ma törődni fogok testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.

Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.

Csak ma edzeni fogom a lelkemet háromféle módon; jót teszek valakivel és titokban tartom. Megcsinálok két dolgot, amihez nincs igazán kedvem, ahogy William James mondja, csak az edzés kedvéért.

Csak ma kedves leszek. Olyan jól fogok kinézni, ahogyan csak tudok, csinosan öltözködőm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek a dicséretekkel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni vagy megjavítani.

Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem minden gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán keresztül képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeken egy életen át képtelen lennék.

Csak ma programot készítek. Leírom, mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől. A sietségtől és a bizonytalanságtól.

Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjak.

Csak az edzés kedvéért, bátran ajánljuk a BHA képzéseit.

Győződj meg erről te is!

Látogass el a következő óránkra … regisztrálj a következő programunkra.

Related posts