Scroll to top
© 2022, BHA by Jiu-Jitsu

Milyen előnyökkel jár a jiu-jitsu harcművészet tanulása?

Milyen előnyökkel jár a jiu-jitsu harcművészet tanulása?

Bevezetés a jiu-jitsu gyakorlásának világába.

A jiu-jitsu eredete nem teljesen ismert… Azt mondják, hogy a jiu-jitsu egyfajta művészet, amelyet Japánban különböző harcművészetek befolyásoltak, de a leggyakoribb vélemény az, hogy a jujutsu (jiu-Jitsu) eredete az ókori Kínában van.

Azzal a szándékkal fejlesztették ki, hogy megtanítsa a nem harcos embereknek, hogyan védekezzenek bárki ellen, aki megtámadta őket.

A Japán harcművészeti iskolákat gyakran két kategóriába sorolják: koryu és gendai. A Koryu azt jelenti, hogy „régi”, míg a gendai azt jelenti, hogy „új”. Japán legrégebbi iskolája a Tenshin Shin’yo-ryu, amelyet 1532-ben alapítottak.

Sok információ található a Jiu-jitsu történetéről és eredetéről, de összpontosítunk e harcművészet gyakorlásának előnyeire.

A  jiu-jitsu harcművészet a fegyelem és a fizikai aktivitás egyik formája. Ez a harcművészeti stílus számos előnnyel jár azok számára, akik rendszeresen eddzenek, beleértve a magabiztosság, a fegyelmet, az állóképességet.

Vannak, akik harcművészeti mozgási ismeretek miatt gyakorolnak; meg akarják tanulni, hogyan kell finoman és magabiztosan végrehajtani az önvédelmi mozdulatokat. Mások azért eddzenek, hogy megtanulják, hogyan kell védekezni veszélyes helyzetekben és vannak, akik tudásuk versenyen is szeretnék megmutatni.

Összegezve a  jiu-jitsu gyakorlás elősegíti a fizikai egészséget, az érzelmi jólétet, a mentális éberséget. Segíthet az akaraterő, a türelem, a bizalom és a mások iránti tisztelet kialakításában is. Továbbá jó tudni az edzések csökkentik a gyermekek stressz szintjét, valamint csökkenti a szorongást felnőtteknél.

A harcművészetekről kutatások kimutatták, hogy javítják a mentális egészséget és jó közérzetet, valamint növelik az önbizalmat. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy enyhítsd a stresszt, és próbálj ki valami újat barátaiddal vagy családtagjaiddal.

A jiu-jitsu harcművészet igazán előnyös lehetnek azoknak az embereknek, akik önvédelemre, a kalóriák elégetésére vágynak anélkül, hogy megerőltetnék magukat.

Ha, az önvédelmi ismerek mellet egy könnyed, intenzív átfogó testedzésre vágyász, akkor a jiu-jitsu harcművészet számodra a megfelelő mozgásforma…

Ha még nem próbáltad ki, most látogass el hozzánk…!

 

Az írás hangos blogként is elérhető és meghallgatható.

Related posts